Hieronder vindt je enkele veelgestelde vragen. Zie echter ook de algemene voorwaarden voor:

  • je rechten en plichten
  • de wijze van betaling
  • het afmelden van een les
  • het beëindigen van de overeenkomst, en
  • aansprakelijkheid.
Is een proefles gratis of vrijblijvend?

Een proefles is vrijblijvend. Pas als je aangeeft lessen te willen afnemen, wordt de proefles als les 1 in de eerste bundel opgenomen.

Zijn lessen individueel / in een groep?

Individueel
De lessen zijn standaard individueel.

Duo-/groepsles
Groepsles is mogelijk vanaf 2 personen.

Groepsles is interactief: je leert omgaan met ieders tempo, muzikaliteit, etc. Breng voor deze optie zelf een speelpartner mee met wie je goed overweg kan, ten behoeve van het begrip voor elkaars leercurve.

Hoe lang duurt een les?

Individueel
De lessen van 20 minuten zijn standaard individueel. 30, 45 of 60 Minuten is ook mogelijk zolang er lesopties voor beschikbaar zijn.

Duo-/groepsles
We adviseren voor duo’s/groepen 30 minuten les,
wegens de aandachtsverdeling voor twee personen.

Ik heb geen instrument en wil op proefles, kan dat?

Proefles
Als je geen instrument hebt, geef het door – wij zorgen ervoor dat er een instrument aanwezig is waar je tijdens de proefles op kan spelen.

Voor verdere lessen zijn er twee opties:
1. zelf een instrument meebrengen / aanschaffen (maak gerust gebruik van ons professioneel aankoopadvies, aangepast naar jouw wensen)
2. een instrumentpakket bij ons in bruikleen te lenen.

Kunnen jullie aankoopadvies geven?

Jazeker: gitaren, ukelele’s, piano’s, keyboards en meer – voor alles wat met muziek te maken heeft geven we professioneel aankoopadvies. 

We kennen de markt en zorgen voor een passend advies, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Bij bestelling via ons laten we het direct naar jou verzenden. Op alle nieuwe producten zit garantie.

Kan ik een instrument lenen bij VIM?

Gitaar of ukulele in bruikleen
Het is mogelijk een gitaar- of ukelele-pakket (instrument, hoes, tuner) te huren per blok van 15 weken, a €1,67 per les extra. Het instrument mag je ook thuis gebruiken: zo kan je les krijgen zonder dat je hoeft te investeren in een instrument
. Na elke 15 weken kan je het instrument inleveren, opnieuw huren of overnemen. Als je het totaalbedrag van €250 niet ineens kan voldoen, dan is er een fijne optie om (tegen €5,50 administratiekosten.) in drie termijnen te betalen.

Piano of keyboard in bruikleen
Bruikleen van een piano- of keyboardpakket gaat op dezelfde manier als bij een gitaar of keyboard. Echter het tarief ligt iets hoger door de hogere inkoopkosten en verschilt ietwat per instrument. Vraag naar de opties.

Op welke dagen zijn de lessen?

De lessen vinden plaats in elke schoolweek, op een met jou in overleg vastgestelde dag en tijd.

Is er in vakanties wel of geen les?

Raadpleeg zelf de handige online agenda voor sluit- en openingsdagen van de muziekschool.

Hoewel VIM de vakanties van de basisscholen in regio Zuid volgt, wijken we er een paar maal per jaar van af. Daarom raad ik je aan: verzeker jezelf en check bij twijfel altijd de online agenda.

Raadpleeg de online agenda
https://www.vanitersonmuziek.nl/agenda/

Hoe werkt afmelden voor een les?

Meldt de les altijd bij Rogier af: hij kan dan de administratie direct bijwerken en je docent inlichten. Bij spoed: gebruik sms of voicemail. Als je docent iemand anders is dan Rogier: je mag je docent altijd extra berichten, maar het hoeft niet.

Meldt tijdig af
Als je de les meer dan 24 uur vóór lesaanvang afmeldt, ‘bewaar’ je de les en kan je de door jou afgemelde les de volgende lesweek alsnog afnemen.

Twee maal gratis
Elk kalenderjaar (1-1 / 31-12) mag je gratis twee maal een les tijdig afmelden. Bij niet tijdige afmelding wordt de les in rekening gebracht in verband met reservering van locatie en docent. Ongebruikt ‘tegoed’ vervalt op 31 december.

Organiseren jullie ook evenementen?

Jazeker! Vier maal per jaar organiseren we een leerlingenconcert, ‘Take the Stage!’ genaamd.

De musical-lessen eindigen met twee shows met publiek (als de corona-maatregelen dit toelaten).

Ik wil les nemen, wat is de volgende stap?

Proficiat, en dank je voor je vertrouwen in VIM!

1.
Zendt ajb je adres, postcode, telefoonnummer en eventueel e-mailadres naar Rogier. Dit kan via e-mail of via het contactformulier.

2.
Als je naar aanleiding van een proefles aangeeft lessen te willen nemen, dan zie ik dat als jouw akkoord met de algemene voorwaarden. Nu is het moment om eventuele vragen over de algemene voorwaarden te stellen.

– – –

In de algemene voorwaarden staan je rechten en plichten, en worden zaken geregeld als: wijze van betaling, afmelden van een les, beëindiging van de overeenkomst en aansprakelijkheid.

Om lessen te kunnen nemen, dien je eerst met de AV akkoord te gaan. Bij leerlingen jonger dan 18 jaar ligt het akkoord bij de ouders/verzorgers.

Als je naar aanleiding van een proefles aangeeft lessen te willen nemen, dan zien we dat als jouw akkoord met de AV.

Wat neem ik mee naar de les?

De lesruimtes zijn volledig ingericht: je hoeft je alleen je instrument, je stemapparaat en je lesmateriaal mee te nemen.

Om je lesmatieraal netjes en geordend te houden adviseren we om bijvoorbeeld een map met insteekhoesjes of iets anders (geen snelhechter) mee te nemen. Het maakt niet uit wat je gebruikt: als de bladzijdes maar open blijven staan als je het open slaat.

Wat staat er in de algemene voorwaarden?

In de algemene voorwaarden staan je rechten en plichten, en worden zaken geregeld als: wijze van betaling, afmelden van een les, beëindiging van de overeenkomst en aansprakelijkheid.

Om lessen te kunnen nemen, dien je eerst met de AV akkoord te gaan. Bij leerlingen jonger dan 18 jaar ligt het akkoord bij de ouders/verzorgers.

Als je naar aanleiding van een proefles aangeeft lessen te willen nemen, dan zie ik dat als jouw akkoord met de AV.

(Tip: de meest relevante artikels: 1 – 4, 6, 7, 9, 10.)

Waarom zie ik geen tarief op de website?

De tarieven bevinden zich net onder het gemiddelde van de muziekscholen in de buurt. Ze staan niet op de website om ’tarief-shoppen’ te ontmoedigen: VIM is veel meer dan alleen een tarief. Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat een les kost, echter we vertellen je het liever persoonlijk.

 

Hoe kan ik betalen?

Voor betalingen zend ik je een betaalverzoek, zodat je heel eenvoudig de facturen kan betalen. Klik op de link en keur de betaling goed in de bankieren-app van je eigen bank.

De betaalverzoeken worden verzonden in de eerste week van de nieuwe lesbundel.

Zijn jullie lessen corona-veilig?

Ja: samen met stadsboerderij Eyghentijds heeft VIM een corona-protocol opgesteld.

Duo- en groepslessen blijven tot nader bericht via Zoom plaatsvinden.

Het protocol werkt alleen goed als iedereen deze volgt – voor de veiligheid van jou en anderen. Één voor allen en allen voor één.

Raadpleeg hier het protocol
https://www.vanitersonmuziek.nl/corona-protocol/

Wanneer stem ik mijn gitaar/ukulele?

Elke keer als je gaat spelen, want de snaren ontstemmen sneller dan je zou vermoeden.

Snaarinstrumenten ontstemmen onder meer door verschillen in temperatuur- en luchtvochtigheid.

Controleer je instrument op stemming als je in de wachtruimte wacht. Zo kom je al voorbereid de les in en kunnen we sneller aan de slag.

Ik wil een proefles