lessen

De lessen vinden plaats in elke schoolweek, op en vaste dag en tijd.

Individueel
De lessen zijn standaard individueel.

Duo-/groepsles
Groepsles is mogelijk vanaf 2 personen.

Groepsles is interactief: je leert omgaan met ieders tempo, muzikaliteit, etc. Breng voor deze optie zelf een speelpartner mee met wie je goed overweg kan, ten behoeve van het begrip voor elkaars leercurve.

Individueel
De lessen van 20 minuten zijn standaard individueel. 30, 45 of 60 Minuten is ook mogelijk zolang er lesopties voor beschikbaar zijn.

Duo-/groepsles
We adviseren voor duo’s/groepen 30 minuten les,
wegens de aandachtsverdeling voor twee personen.

Proefles

Een proefles is vrijblijvend. Pas als je aangeeft lessen te willen afnemen, wordt de proefles als les 1 in de eerste bundel opgenomen.

Als je geen instrument hebt, geef het door – wij zorgen ervoor dat er een instrument aanwezig is waar je tijdens de proefles op kan spelen.

Instrument: lenen / kopen

Proefles gehad! Leuk, ik wil verder maar heb geen instrument, wat nu?

1. je kan zelf een instrument kopen;
2. je kan een instrument bij VIM kopen. Bij VIM krijg je gratis professioneel aankoopadvies. Niet elke (goedkoop geprijsde) gitaar is een goed bespeelbare gitaar. We hebben nieuwe en ‘pre-loved’ gitaren en ukulele’s op voorraad, en kunnen keyboards en piano’s voor je bestellen.
3.
een instrumentpakket bij ons in bruikleen lenen: hoppa naar huis nemen en spelen maar!

(Lenen is per bundel van 15 lessen, kleine leenvergoeding per les, je tekent bruikleenovereenkomst.)

Jazeker: gitaren, ukelele’s, piano’s, keyboards en meer – voor alles wat met muziek te maken heeft geven we professioneel aankoopadvies. 

We kennen de markt en zorgen voor een passend advies, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Bij bestelling via ons laten we het direct naar jou verzenden. Op alle nieuwe producten zit garantie.

Gitaar of ukulele in bruikleen
Het is mogelijk een gitaar- of ukelele-pakket (instrument, hoes, tuner) te huren per blok van 15 weken, met een kleine bruikleenvergoeding per les extra. Het instrument mag je ook thuis gebruiken: zo kan je les krijgen zonder dat je hoeft te investeren in een instrument
. Na elke 15 weken kan je het instrument inleveren, opnieuw huren of overnemen. Als je het totaalbedrag niet ineens kan voldoen, dan kan je tegen €5,50 administratiekosten in drie termijnen te betalen.

Piano of keyboard in bruikleen
Bruikleen van een piano- of keyboardpakket gaat op dezelfde manier als bij een gitaar of keyboard. Echter het tarief ligt iets hoger door de hogere inkoopkosten en verschilt ietwat per instrument. Vraag naar de opties.

Vakanties / feestdagen

Raadpleeg zelf de handige online agenda voor sluit- en openingsdagen van de muziekschool.

Hoewel VIM de vakanties van de basisscholen in regio Zuid volgt, wijken we er een paar maal per jaar van af. Daarom raad ik je aan: verzeker jezelf en check bij twijfel altijd de online agenda.

Raadpleeg de online agenda
https://www.vanitersonmuziek.nl/agenda/

Meldt de les altijd bij Rogier af: hij kan dan de administratie direct bijwerken en je docent inlichten. Bij spoed: gebruik sms of voicemail. Als je docent iemand anders is dan Rogier: je mag je docent altijd extra berichten, maar het hoeft niet.

Meldt tijdig af
Als je de les meer dan 24 uur vóór lesaanvang afmeldt, ‘bewaar’ je de les en kan je de door jou afgemelde les de volgende lesweek alsnog afnemen.

Twee maal gratis
Elk kalenderjaar (1-1 / 31-12) mag je gratis twee maal een les tijdig afmelden. Bij niet tijdige afmelding wordt de les in rekening gebracht in verband met reservering van locatie en docent. Ongebruikt ‘tegoed’ vervalt op 31 december.

Jazeker! Vier maal per jaar organiseren we een leerlingenconcert, ‘Take the Stage!’ genaamd.

De musical-lessen eindigen met twee shows met publiek (als de corona-maatregelen dit toelaten).

Ik wil les

Proficiat, en dank je voor je vertrouwen in VIM!

1. Zendt ajb je adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres naar Rogier. Dit kan via e-mail of via het contactformulier.

2. Zend je akkoord voor de algemene voorwaarden mee. Stel vragen als je die hebt.

De lesruimtes zijn volledig ingericht: neem alleen je instrument, stemapparaat en eventueel al meegekregen lesmateriaal mee.

(Om je lesmateriaal netjes en geordend te houden adviseren we om bijvoorbeeld een map met insteekhoesjes of iets anders (geen snelhechter) mee te nemen. Het maakt niet uit wat je gebruikt: als de bladzijdes maar open blijven staan als je het open slaat.)

In de algemene voorwaarden staan je rechten en plichten, en worden zaken geregeld als: wijze van betaling, afmelden van een les, beëindiging van de overeenkomst en aansprakelijkheid.

Om lessen te kunnen nemen, dien je eerst met de AV akkoord te gaan. Bij leerlingen jonger dan 18 jaar ligt het akkoord bij de ouders/verzorgers.

Als je naar aanleiding van een proefles aangeeft lessen te willen nemen, dan zie ik dat als jouw akkoord met de AV.

(Tip: de meest relevante artikels: 1 – 4, 6, 7, 9, 10.)

Betaling

De tarieven bevinden zich net onder het gemiddelde van de muziekscholen in de buurt.

Ze staan niet op de website om puur ’tarief-shoppen’ te ontmoedigen: VIM is veel meer dan alleen een tarief.

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat een les kost, echter ik mail of vertel je het liever persoonlijk! 🙂 🙂 🙂

 

Je ontvangt per e-mail een betaalverzoek met een link. Volg de link en keur de betaling goed in de bankieren-app van je eigen bank.

Lessen worden per 4 gefactureerd, niet per maand. Het betaalverzoek ontvang je in de week dat een nieuwe bundel start.

Bij een lesbundel van 15 met bruikleenpakket betaal je in een keer vooraf. Gespreid betalen in 3 delen is mogelijk, geef aan als je dit wilt.

Corona

Ja, samen met stadsboerderij Eyghentijds heeft VIM een corona-protocol opgesteld. Op deze website, Facebook en Instragram wordt aangekondigd als het protocol geldt.

Protocol
https://www.vanitersonmuziek.nl/corona-protocol/

De lessen zijn vanaf 17-1-2022: in het lokaal.


Check ook deze overheidsspelregels voor muziekscholen:

Rijksoverheid | Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/zingen-toneelspelen-dansen-muziek-maken-en-acteren

ook wordt dit nieuws altijd aangekondigd op:

Ik wil een proefles